18.5.2016


Nonniin taas on yksi viikko sujahtanut ja enää päälle viikko aikaa olla täällä. Hyvin menee vieläkin, ilmat ovat alkaneet lämpenemään ja töissä ei ole tapahtunut mitään kummempia. Chek-inejä ollaan Julian kanssa päästy tekemään ilman kenenkään apuja ja kaikki sujunut niin kuin pitääkin.
Viikonloppu menikin sitten hieman eri maisemissa. Juliaa en tuntenut tai ollut edes Helmessä koskaan nähnyt ennen kuin hän saapui tänne. Muutama päivä kerettiin viettämään aikaa, kun jo varattiin meille viikonlopuksi reissu! Vaikka täällä Barcelonassa riittäisi näkemistä ja tekemistä, niin ei kumminkaan voitu vastustaa matkan varaamista, kun niin edullisesti sai! Lauantai aamulla lensimme siis Milanoon, josta maanantai aamulla oli lento Valenciaan, ja sitä kautta junalla takaisin Barcelonaan tiistaiksi. Maanantaina Espanjassa oli pyhäpäivä, jonka takia meillä ei ollut töitä. Reissu sujui suurimmaksi osaksi hyvin. Väsymys painoi vikana päivä todella todella paljon kun ei keretty paljoa nukkua kun tekemistä ja näkemistä oli niin hurjasti. :D Oli todella jännittävää lähteä reissuun, jota ei keretty paljoakaan suunnitelemaan ja ihmisen kanssa kenet on tuntenut niin vähän aikaan!
Milanon hotelliin saapuessa meitä odotti vastassa erittäin tyly respa vastaanotto.. Heti saimme heiltä ehdotuksen, jossa olisivat siirtäneet meidät toiseen hotelliin mikä on myös ’’lähellä’’ keskustaa. Siirron syytä emme ymmärtäneet, ja emme myöskään tähän suostuneet. Pienen odottelun jälkeen saimme onneksi huoneemme.
Milanossa kaikki suurimmat nähtävyydet ovat lähellä toisiaan, mikä yllätti minut. Odotin että keskusta olisi ollut paljon suurempi ja nähtävyyksillä välimatkaa toisistaan. Nähtävyyksiä oli siis helppo kiertää kävellen. Milanohan tunnetaan myös muodin keskuksena ja se näkyikin todella vahvasti tyylikkäästi pukeutuneina ihmisinä. Jokaiselta merkkiliikkeeltä löytyi myös oma kauppansa. Kauppoja oli siis aivan valtavasti jokapuolella, niitä kalliimpia merkkiliikkeitä ja sitten niitä, mistä saa perus kledjuja. :D Shoppailuamme kumminkin rajoitti lentokoneen käsimatkatavaroiden 8kilon maksimi paino. Ja ehkä ihan hyvä niin.. Mutta taisi se laukkujen paino sen rajan yli mennä jo lähtiessä..
Milanon reissulla tuli myös ekana iltana lähettyä extemporesti junalla Como-järvelle, joka sijaitsee noin 70km päässä Milanon keskustasta, sekä on aivan Sveitsin rajalla. Tuttuni nimittäin sattui olemaan siellä samaan aikaan ystäviensä kanssa viettämässä lomaa ja he kutsuivat meidät käymään. Como- järvellä maisemat olivat hienoimpia mitä olen koskaan nähnyt! Paikka oli ehdottomasti käymisen arvoinen.
COMO-JÄRVI
 
Valenciassa meillä ei ollut kuin päivä aikaa. Kävimme muutamalla isoimmalla nähtävyydellä, joista yksi oli City of arts and sciences. Kiertelimme myös kaupungin katuja ja kauppoja mahdollisimman paljon. Kaupunki on Espanjan kolmanneksi suurin, joten tekemistä, sekä näkemistä riittää. Tykästyin Valenciaan todella paljon ja aion varmasti mennä sinne toistekin! Verrattuna Barcelonaan, kaupunki on hieman rauhallisempi, rakennukset eivät ole niin moderneja, sekä pääkadut ovat pienempiä.

 
 
Ja tässä vielä minä ahkerana töissä moppaamassa!
 









 



 




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti