5.4.2016

Ensimmäisiä päiviä

Moikka.

Saavuin tänne Barcelonaan sunnuntaina päivällä ja Helmi Liiketalousopiston oppilas Abdi, joka on jo ollut täällä kuukauden ajan työssäoppimassa, oli minua vastassa lentokentällä. Lähdimme yhdessä etsimään asuntoani ja sen löydyttyä hän näytti minulle paikkoja, sekä antoi monia hyviä vinkkejä seuraavan 2 kuukauden ajalle. Paikka, jossa majoitun on Gracian kaupunginosassa, joka on vain 5 minuutin kävelymatkan päässä työpaikastani, sekä todella lähellä keskustaa.
Maanantaina oli ensimmäinen työpäiväni. Saavuttuani Residenciaan tapasin respassa työskentelvän Albertin, joka muutaman tunnin ajan näytti minulle paikkoja, sekä kertoi mitä hänen työnkuvaansa kuuluu. Myöhemmin tapasin paikan pomon Jordin, sekä muuta henkilökuntaa. Kaikki vaikuttivat todella ystävällisiltä ja mukavilta.
Residencia Universita Augustaan  kuuluu 5 eri rakennusta, joista löytyy erilaisia majoitusmuotoja. Rakennus, johon suuntaan joka aamu ja missä mm. Abdi työskentelee, on tarkoitettu Barcelonassa opiskelevien nuorten pitkäaikaiseen majoitukseen. Täältä löytyy myös ainoa vastaanotto, johon asiakkaat ymmärtääkseni aina saapuvat, majoittuivat sitten missä tahansa näistä 5 rakennuksesta. Toinen rakennus sijaitsee ihan vieressä, jossa majoittuvat  turistit ja josta löytyy vain 6 huonetta. 3 muusta rakennuksesta en enempää tiedä, mutta yhdessä tulen luultavasti kerran viikossa tekemään töitä.
Työskentelen joka päivä yhdessä erään Teresan kanssa kello 10-17 välisenä aikana, johon sisältyy 1tunnin ruokailu. Aina välillä päiviin voi kuulua siesta, jolloin työaikani on 10-14 ja jatkuu 16-19. Työnkuvaani kuuluu mm. turistien hostellihuoneiden siivoamista, aamupalan pois laittoa, sähköposteihin vastailemista, sekä check-in ja check-outtejen tekemistä. Tämän 2kk aikana pomoni myös haluaa, että teen projektin, jossa annan hänelle vinkkejä kuinka saada hostelliin enemmän suomalaista sekä naisellista "kosketusta". Sekä myös mielipiteitä markkinoinnista.
Näinä ekoina työpäivinä on tullut TODELLA paljon uusia asioita ja sääntöjä ja paljon on vielä tulossa. Työ ei kuitenkaan pitäisi olla kauhean haastavaa, kunhan vain muistaa tietyt asiat. Mutta eiköhän kaikki ala pikkuhiljaa painumaan mieleen. :)

Kaikki on sujunut tähän mennessä hyvin ja espanjaa sekä englantia on tullut opittua!

- Jenni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti