25.4.2016

Moikkamoi!

Viime viikko alkoi hieman huonommin, kun viikonloppuna sairastuin kovaan flunssaan. Töissä en siis kauheasti pystynyt olemaan.Tiistaina ajattelin mennä käymään töissä, kun olo oli jo aamulla hieman parempi. Teresa kumminkin lähetti minut takaisin asunnolle lepäämään, joka olikin hyvä päätös. Kävimme kumminkin yhdessä apteekissa ostamassa minulle lääkkeitä, jolla sain oloani paremmaksi. Nyt alkaa onneksi jo olemaan terve olo.
Torstaina sitten palasin töihin ja työskentelin aamulla itsenäisesti muutaman tunnin ajan. Illalla tulin taas pariksi tunniksi respaan tekemään töitä Teresan kanssa. Hieman erilainen työ- aikataulu sen takia, koska illalla oli monia chek-inejä tiedossa, eikä päivällä olisi ollut mitään tehtävää.
Hostellissa teemme joka päivä tilauslistaa, jos tarvitsemme esim. aamupalalle lisää leipää seuraaviksi päiviksi. Residenciasta (jossa respa) kumminkin kiikutamme hostelliin lisää mm. Pyyhkeitä tai vaikkapa kahvia, jos tarve on välitön.
Respassa päivitämme exceliin viikkoaikatauluun/kalenteriin joka päivä uudet buukkaukset. Siitä löytyy myös jokaisen huoneen tiedot, mm. milloin sinne on tulossa kukakin asiakas, monta asiakasta ja milloin huone täytyy siivota. Näin pystyy helposti seuraamaan mitä minäkin päivänä tulee tapahtumaan, sekä suunnittelemaan viikon työaikoja.
Espanjalaisille on todella tärkeää vieraiden viihtyvyys. Kun täällä tekee töitä hostellissa, niin on tärkeää, että jokaista asiakasta moikataan, heidän kanssaan vaihdellaan kuulumisia, sekä väännetään vielä jotain keskustelua.
Täällä ollessa olen oppinut kunnioittamaan paaljon enemmän siivojien tekemää työtä, mutta on myös tullut selväksi, että siivojana en aio tulevaisuudessa työskennellä. Teresa myös kertoi minulle yksi päivä, että oli hieman kauhuissaan kun kerroin ensimmäisenä päivänä, että en ikinä joudu kotona moppaamaan tai pesemään vessaa..Hän kumminkin oli todella iloinen siitä, kuinka nopeasti olen oppinut hyväksi!
Lauantaina täällä juhlittiin Sant Jordin päivää, eli Katalonian suojeluspyhimyksen päivää. Päivä on ns. romantiikan päivä ja se muistuttaa hieman ystävänpäivää. Se on yksi tärkeimpiä juhlia täällä ja ideana on, että miehet ostavat naisille ruusun ja naiset sitten ostavat miehelle kirjan. Kaduilla näkyi joka puolella ihmisiä myymässä ruusuja sekä kirjoja. Kirjakaupoissakin oli isot alennukset ja porukkaa oli todella paljon liikkeellä! Päivällä lämpöasteitakin oli parhaimmillaan jopa 25!
Sunnuntaina sitten kiertelin nähtävyyksiä, sekä kävin kaupoilla erään Helmi Liiketalousopiston opiskelijan kanssa, joka on täällä tiistaihin asti.
Sagrada Familia




Sant Jord päivän ruusu Katalonian lipun värityksellä.
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti