30.4.2016

Puolivälin pohdintoja

Ihan kiva että tätä blogia joutuu kirjoittamaan, niin pääsee aina pohtimaan mitä kaikkea sitä onkaan täällä tehnyt ja oppinut. Tosiaan, puolet ajasta täällä onkin jo mennyt ja todella nopeasti, sekä hyvin. Loppu aika tulee varmasti menemään vielä nopeammin, kun saan tänne ensiviikolla vieraiksi suomesta vanhemmat, sekä muutaman viikon päästä ihanan ystävän. JEEEE! Takaisin koti suomeen on myös ollut välillä ikävä, kun siellä on kaikki ystävät, perhe, harrastukset, sekä elämä.

Mutta mennäänpä sitten siihen pääasiaan, eli työhön. Kaikki viikot ovat aikalailla samanlaisia. Mukaan mahtuu tietysti myös niitä huonompiakin päiviä, jolloin mikään ei suju ja esim. koko englannin kieli on aivan hukassa. Tästä johtuen muutamana päivänä olen alkanut puhumaan Teresalle suomea ja google kääntäjä on ollut kovassa käytössä. Aamun siivous hetkistä en suoraan sanottuna kauheasti nauti, (jonka terävimmät ovat jo varmaan ymmärtäneet), mutta onneksi ollaan jo voiton puolella! Äitillekin sinne tiedoksi, että en näitä huikeita siivoustaitojani aio siellä kotona esitellä. :D Mutta kyllä työ, josta ei niin paljoa nauti, menee nopeasti ja kivasti kun on hyvät työkaverit ympärillä! Teresan kanssa tulemme vieläkin todella hyvin juttuun, vaikka välillä pistää ärsyttämään kun hän on perfektionisti.Itse yritän aina tietyt asiat tehdä ja päästä mahdollisimman helpolla, mutta täällä se ei onnistu.. Ja ihan hyvä niin. :D

Suurin osa hostelliin saapuvista asiakkaista on todella mukavia, mutta olen päässyt näkemään myös niitä hieman hankalempiakin tapauksia. Hostellissa työskentelyn hyviä puolia on, että päivittäin pääsee näkemään uusia ihmisiä eri puolelta maailmaa, ja kuulee, sekä oppii paljon uusia asioita eri kulttuureista. Loppuviikosta pääsin tekemään ensimmäisen chek-inin, pienellä avustuksella kumminkin. Oli tarkoitus tehdä toinenkin perjantai illalla, kun asiakkaan oli tarkoitus saapua kello 8 aikaan, mutta pienen venailun jälkeen Teresa lähetti minut kotiin 10 jälkeen kun asiakasta ei näkynyt, eikä häneen saatu yhteyttä. Odottelun aikana ei kumminkan tullut tylsää, kun selailimme nettikauppoja läpi, sekä näytin Teresalle kuvia Helsingistä.
Nyt 4 viikkoa respassa ollessa olen melkeinpä vain seurannut vierestä, pikku hommia lukuun ottamatta. Respassa on 1 tietokone jolla suurin osa asioista tehdään, niin on ymmärrettävää että Teresa on koneella, kun hän on vakituisena työntekijänä täällä, sekä osaa kaikki hommat ja espanjaa. Tehtävää, kuten sähköposteihin vastailemista on myös usein todella paljon, joten ei ole aikaa alkaa opettamaan minulle kaikkea, mutta seuratessa olen saanut myös paljon irti.
Onhan tämä todella hieno kokemus päästä tekemään Hostellissa töitä ja kyllä tässä oppii monia taitoja, mistä joistakin on aivan varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Enkä nyt meinaa sitä mopin tai rätin heiluttamista, vaan esim. Booking.com sivuston hallinta, sekä chek-in ja chek-out hommat. Positiivisella asenteella vaan eteenpäin!

Tässä lyhyessä ajassa on tullut opittua myös paljon itsestä. Olen pystynyt olemaan oma itseni alusta alkaen, mutta eri kieli ja itseilmaisun vaikeus on haitannut ajoittain. On ollut jännä oppia ja huomata se, kun sinua ei ymmärretä ja kun ei pysty ilmaisemaan itseään. Olen myös oppinut olemaan hiljaa ja tarkkailemaan enemmän.. Normaalisti olen aina äänessä ja suorasanainen. Täällä on kuitenkin koko ajan pikkuisen pihalla, niin on huomannut asian.
Täällä on ollut myös pakko opetella tekemään asioita yksin. Toisille asioiden yksin tekeminen on varmaan itsestäänselvyys, jotain helppoa ja tavallista. Itse en kumminkaan ole tykännyt tehdä asioita yksin. Esim. syömässä tai kahvilla käyminen yksin. Ennen tänne tuloa en voinut kuvitellakaan, että menisin yksin kahvilaan... mutta kyllä vain, se on koettu, eikä olekkaan niin kamalaa. :D Ja itseasiassa on ihan kiva kun voi liikkua ja toimia omaan tahtiin.

Yks jännä asia on myös tullut huomattua, kun kävelee joka aamu töihin. Täällä monen pikkukauppojen työntekijät harjaavat sekä moppaavat kauppojen edustan kadun ulkoa?!? Haha En ymmärrä.. Alempana siitä yksi kuva. Käytiin myös yksi päivä Bunkers del carmel: issa, josta on aivan mahtavat näkymät Barcelonaan, siitäkin muutama kuva alempana!

Eipä mulla muuta tällä kertaa, toivottavasti ensi viikolla jotain jännää.. Terveisä ja hyvää vappua sinne suomeen!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti