10.4.2016

Hola!

Nyt on ensimmäinen kokonainen viikko ohi ja vapaa viikonloppukin vietetty. Päivät ovat täällä menneet hyvin ja nopeasti. Aurinko on myös paistanut suurimmaksi osaksi.

Suomeen verrattuna työntekoon suhtaudutaan täällä paljon rennommin, ainakin Residenciassa. Työt eivät koskaan ala silloin kun pitäisi, vaan aluksi vaihdellan kuulumisia, sekä aina on jokin hukassa tai myöhässä. Ruokatauko minulla on yleensä 1,5h, joka siis sisältyy 6h työaikaani. Tuona aikana olen käynyt syömässä sekä kiertelemässä paikkoja.

Yleensä työpäiväni alkavat parin tunnin siivouksilla, jonka jälkeen tullaan loppu päiväksi respaan tekemään hommia. Siivoustehtävät ovat alkaneet sujumaan jo paremmin sekä nopeammin. Respassa ollessa olen vain seurannut kun Teresa hoitaa mm. bookkauksia koneella. Hän selittää aina minulle mitä tekee ja myöhemmin tulen itsekin pääsemään tekemään näitä samoja asioita. Teresa on aloittanut työt Residenciassa vain viikko ennen minua, joten hänkään ei ymmärrettävästi vielä osaa kaikki juttuja ja joutuu kysymään muilta usein apua. Hän on kotoisin Gran Canarialta, mutta on asunut Barcelonassa jo monta vuotta. Hän osaa hyvin englantia, joten kommunikointi ja läpän heitto on sujunut meidän välillä todella hyvin!

Viikon aikana on tullut huomattua muutamia kulttuurieroja. Toki tämä Barcelona on turistien suosima kaupunki, joten kun matkaa vaikka pikkukaupunkeihin, niin erot ovat varmasti suurempia. Täällä ihmiset ovat paljon sosiaalisempia ( + äänekkäämpiä) ja on normaalia alkaa juttelemaan tuntemattomalle vaikkapa metrossa. Aina sanotaan moit ja moikat kaikille. Vaikka ollaan samassa huoneessa, eikä olla puhuttu mitään, niin silti sanotaan moikka. Myyjät tosi usein (myös muutkin tuntemattomat) moikkaa "Hola guapa!" (Hei kaunis). Kaikki myöskin käyttävät sisällä (kotona) kenkiä, jonka ymmärrän hyvin, koska minun kämpässä kivilattia on jäätävän kylmä. Itse käytän kumminkin villasukkia, jotka onneksi pakkasin mukaan. :D

Huomenna on sitten taas työpäivä. Tässä vielä muutama kuva miltä täällä näyttää!





 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti